Политика

Филат обещал рассказать о давлении на депутатов от оппозиции

27.05.2009, 17:04
"Расходы составляют максимум 40 миллионов леев. Если убрать расходы на содержание Кондрицы, Холеркань, дизтопливо для яхты и Yamaha и визит в Карловы Вары, соответствующей суммы будет достаточно для проведения выборов сейчас", - сказал председатель ЛДПМ. Филат имел в виду дачи, судно и мотоцикл президента Владимира Воронина. На курорте в чешских Карловых Варах председатель Партии коммунистов (ПКРМ) обычно проводит летний отпуск, передает Info-Prim Neo.

"Чтобы иметь права и свободы, столь пустые дискуссии о расходах местами и циничны", - ответил Влад Филат на вопрос о расходах на возможные досрочные выборы. После того, как три оппозиционные парламентские партии уже не раз заявляли о том, что не будут участвовать в выборах президента Республики Молдова, лидеры ПКРМ утверждают о том, что новые парламентские выборы являются недопустимой роскошью для страны.

Влад Филат собрал журналистов, чтобы подтвердить позицию парламентской фракции ЛДПМ не участвовать во второй попытке избрания президента, намеченной на 28 мая. На выборах будут представлены две кандидатуры, выдвинутые парламентариями-коммунистами: премьер-министр Зинаида Гречаная и посол Андрей Негуцэ.

Влад Филат отметил, что на членов фракции ЛДПМ осуществлялось давление с целью получения так называемого "золотого голоса", которого не хватает коммунистам для избрания главы государства. Председатель Либерал-демократической партии Молдовы отказался указывать подробности, обещав раскрыть их после завершения процедуры голосования в четверг. "Тот факт, что Габриел Стати находится в заключении, также является определенным давлением на некоторых депутатов", - сказал Филат, говоря о предпринимателе Габриеле Стати, который ожидает под арестом начала судебного процесса и обвиняется в организации массовых беспорядков 7 апреля.

Комментируя заявление ПКРМ о возможном начале диалога, Влад Филат отметил, что "советник Владимира Цуркана (первый вице-председатель парламента – наше примечание) позвонил нам в приемную и сообщил, что г-н Цуркан готов к переговорам в любое время. И все".

Либеральная партия объявила во вторник, что ее депутаты не будут участвовать в избрании президента. Как сообщил Info-Prim Neo секретарь парламентской фракции Альянса "Наша Молдова" Леонид Бужор, "депутаты АНМ не будут голосовать ни за одну из кандидатур, предложенных коммунистами".

Комментарии (21) Добавить комментарии

 • x

  Правда что дрожат трусы у тебя и твоих приспешников? Ух недолго вам осталосъ скулитъ

 • x

  Dragă Ştefane, dar pe tine din greşeală nu cumva te cheamă Marian Lupu ? Căci taaaaaaaaaaaaare mai seamănă manierile voastre ...

 • x

  ЭТО ,ЧТО ПРАВИТЕЛЬСТВО РОМЫНИИ ОБЕЩАЛО ТОМУ КТО БОЛЬШЕ ГАВНА НАЕСТ НА МОЛДОВУ БУДУT ЛЬГОТЫ . CETATENII ROMZNII DUPÂ UTILIZAREA IT DO NOT FORGET LE ESTE OPRIT ,ŞI CĂ ,FRANŢA, ANGLIA, GERMANIA VOKRG WALL-TE MAI MICÂ DE 50 DE METRI -

 • x

  consensul este scopul oricarui dialog. Unica conditie interlocutorii nu trebuie sa elimine orice informatie ce contravine parerii sau convingerii deja formate. Oricum iti multumesc pentru replici si sper ca cu timpul vom ajunge cu totii la adevar necatind la faptul ca politicienii cansidera ca nu este o categorie absoluta. Din nefericire toate intimplate pina in prezent au facut ca societate sa se disparta in doua lagare si cei care au scopul de a o integra sau a o impaca fac tot posibilul ca sa indeparteze aceste doua jumatati a unui intreg tot mai departe una de alta.
  PS despre mine. Nu sunt comunist am fost pe timpuri memdru al PCUS. Sunt in afara politicii si tot doresc bine pentru Md. dar am o alta viziune. Polememica pe aceasta tema a fost pentru mine in premiera.sanatate

 • x

  iesti tare sefu provii probabil din intelectuali

 • x

  Stefane-dobitoace, sa te ierte ma-ta! nu lua numele Ddomnului in pustiu ... sluga comunista

 • x

  Incet, incet dar ajungem la un numitor comun, pt ca deja cu mult din ce spui in ultimul comentariu sunt de acord, dar oricum citeva replici
  a) Daca opozitia ar fi organizat lovitura de stat, fii sigur ca nu ar fi cedat cladirile si nu s-ar fi dus la intilnire cu Voronin pentru ca sa rezolve aceasta situatie dificila.
  b) Jertfe omenesti totusi nu au fost din cauza ca protestatarii s-au calcat in picioare unul pe altii, dar au fost omoriti de oamenii legii.
  c) Pedepsirea politiei implicate in maltratarea perosanelor o cer nu doar eu dar si toti liderii de opozitie. Ar fi oameni onesti la procuratura care si-ar face treaba, dar atit timp cit este sub talpa puterii aceasta institutie nu-si poate face treaba.
  d) Referitor la faptul ca excluzi ca guvernarea sa fi dat ordin la maltratare. Faptul ca guvernarea apara actiunile politiei, si le prezinta la stiri ca pe niste jertfe ale vandalilor este un argument ca sa afirmam ca ei au dat acest ordin.
  e) Roska - este un cadavru politic, care nu va reinvia (parerea personala, dar nu numai a mea)
  f) sunt foarte multe tari in care exista presa libera (ex: Romania - urmaresc unele posturi in care vad clar cum puterea este criticata si au acces la ele orice partid politic), ea la noi practic lipseste. Deci se poate, de ce noi ar trebui sa fim o exceptie. Un lucru este cert cu comunistii nu vom avea niciodata presa libera.

 • x

  mergem pe mina ta.
  6.parerea mea ca ipoteza cu provocatorii comunistilor este o aberatie lipsita de logica. Daca politia isi facea treaba pe data de 7 erau nu mai putin de 10 vieti pierdute, am participat la astfel de operatiuni pe timpuri si chiar in situatia cind nu se aplica armele sau alte mijloace violente demonstrantii se calca in picioare unii pe altii si de regula cei care isi doresc astfel de final contribuie forate activ la aparitia victimelor nevinovate. referitor la politie merg deja anchete sunt pornite dosare pe unii politisti si fii convins ca dintodeauna procuratura cu mare placere ancheteaza cazurile pe politisti iar judecatoria cu aceiasi placare ii judeca, daca au fost abuzuri eu nu-i indreptatesc dar pur omenste se poate de intrat in situatia lor cind in prima zi au fost atacati bestialitate de "protestantii pasnici" iar multi dintre ei au ajuns in spitale, oricum pe ei fii convins nu-i va ierta si amnistia nimeni si consider ca va fi corect oamenii legii nu au dreptul sa se conduca de emotii fiind ca sunt investiti cu putere legala. Ca guvernarea ar fi dat astfel de ordine este apsolut exclus nu ca ar fi ea buna dar lucrurule ecestea nu se pot ascunde si oricum vor fi cunoscute (peste tot sunt, sau pot aparea oameni nemultumiti care pentru a se razbuna pe cineva nu numai ca vor divulga toate secretele dar vor mai adauga de la ei cite ceva. De ce nu aduc argumente nu stiu probabil vor aparea daca le au dar intelegi f.bine ca acestea ar trebui sa fie serioase.
  5. CC nu se poate baza pe odna babca scazala si o persoana care este in fruntea ei tine mai mult la propria demnitate decit la orice comanda politica.
  4. partial de acord. Pe rRosca personal il consider totusi ca fiind in opozitie, cel mai puternic politician din Moldova si daca are opozitia sanse sa vina la guvernare j va face anume el. Asanumita tradare a a umflato PL ca sai fure electoratul si a reusit oricum cred ca are viitor (e o parere sunt deacord). Cu Sturza e fisca lui Urechen ca asta spune la tot albul negru.
  3.Nu pot sa critic fiindca indiferent cine va veni la putere se va folosi de aceasta ocazie pentru asi mentine influenta asupre opiniei publice cei drept unii o camufleaza mai frumos. Sper ca cunosti bine ca la ziua de azi este imposibil de a inchide gura cuiva. dar dreptul nu inseamna ca trebuie sal platesti pe cineva ca sa te injure.
  Inca odata imi cer irtare de la dumneata si de la cei care consideri ca iam injurat a fost o replica.
  1.Doamne iarta-ma.
  bafta

 • x

  Stefan, iti raspund in ordinea inversa
  6. Tinerii nu au fost adusi, ei singuri au venit, au fost adusi vreo 200 de provocatori care au facut treba comunistilor. Nu au iesit din convingeri politice, dar au iesit sa protesteze impotriva guvernarii laudate de tine.
  Nu-ti dai intrebari de ce nu sunt pedepsiti adevaratii organizatori, de ce nu au fost maltratati cei care au pus drapele, dar au fost omoriti si batuti oameni nevinovati? De ce politia nu si-a facut treaba pe 7 aprilie, cind trebuie sa nu permita sa intre in parlament si presidentie, dar si-au batut joc de tineri in ziele urmatoare?
  De ce comunistii dau vina pe opozitie si pe tari vecine dar nu aduc argumente?
  5. Argumentul ca au fost tirziu aduse - au trebuit sa scorneasca ceva ca sa nu verifice. Referitor ca se verifica - iar o aberatie
  4. Adevaratii democrati nu au fost la guvernare nicioadata. Drept argument poate servi Iurie Roska - tradatorul ce a perindat prin toate parlamentele si a tradat de fiecare data cind a putut, alt argument ca nu au intrat in parlament cei care au guvernat anterior gen Diacov si Braghis.
  Problema pensiilor si salariul a fost solutionata de guvernul Sturza, guvern care a pus bazele unei stabilitati, pe care comunistii o invoaca de fiecare data. Si asta nu e parerea mea, ci a mai multor analisti si experti
  3. Dreptul la opinie este sfint - nu inteleg de ce atunci nu critici comunistii pentru ca incalca acest drept?
  2. Inca o data jignesti oamenii din aceasta tara.
  1. Dumnezeu o sa te ierte.

 • x

  1.Pentru comentariul meu obraznic mii de scuze:
  2.referitor la bolnav la minte partial sunt deacord(traiesc doar alaturi de voi si probabil boala e contagioasa):
  3.dreptul la opinie sunt deacord este sfint:
  4.Privitor la guvernare. Unde ne aflam noi in coada europei cind a venit aceasta guvernare? Cine a solutionat problema restantelor la salarii si pensii intro perioada foarte mica? pecind se trimbita ca nu sunt si nu vor fi bani in timpul apropiat.Ce nu face puterea si o va face opozitia in situatia in care va prelua controlul asupra treucii? In ce domeniu din cele promise de opozitie nu au fost adoptate programe, strategii? Da poate unele au fost prost realizate dar cine nu noi trebuia sa le realizav? Puterea reala in tara apartine opozitiei si daca au fost fraudate alegerile au fost fraudate de opozitie dupa scenariul revolutiilor oranj ca apoi sa poata striga in gura mare dar lucrurile nu se termina aici fii convins ca se va ajunge inclusiv si la listele pomenite si unde sau facut aceste lucruri.
  5. Curtea constitutionala nu a luat in calcul asa numitele dovezi fiindca acestea dupa acelas scenariu au fost prezentate in timp in asa mod ca sa nu poata fi verificate, dar fii convins se verifica si se vor aduce la cunostinta opiniei publice.
  6. La ultima intrebare rog sa dai raspuns singur. Citi tineri din cei 30000 au fost adusi in piata de convingerile politice?
  si totusi bafta va doresc

 • x

  pt."contra" dobitocilor
  daca tii greata treci testul poate iesti gravid probabil numai pentru asta iesti bun ca cu judecata stai cam prost

 • x

  Stefan din felul cum comentezi de la tine tot miroase a dictatura (daca numesti omenii care isi exprima opinia aici pe site "idioti" si "handicapati". Numai un om bolnav la minte poate numi in asa fel oamenii care judeca altfel decit el insusi. Dreptul la opinie este unul din drepturile fundamentale ale cetatenilor unui stat democratic
  Numesti guvernarea actuala cea mai eficienta - sa mori de ris, stam la coada Europei si nimeni nu prinde rind dupa noi, asta se numeste guvernare eficienta :D
  Alegerile au fost fraudate - Curtea Constitutionala nici nu s-a uitat macar peste dovezile aduse, a fost blocate verificarea listelor prin interzicerea multiplicarii - astea sunt dovezi ca alegerile au fost fraudate prin refuzul guvernarii tale eficiente care a pus sub papuc toate institutiile incepind cu presa si terminind cu MAI si sistemul judecatoresc.
  Daca era guvernarea eficienta si buna nu ar fi iesit 30 mii de tineri sa protesteze dupa alegeri.
  Din cauza ca sunt asa persoane ca tine - si traim asa de bine!!! Mai bine ai comenta pe site-urile care consideri ca sunt cu adevarat democratice. Bafta tie.

 • x

  Stefan, esti o animala comunista, mii greatza sa-ti citesc porcariile! degeaba te-a mai facuit ma-ta, cu un cretin mai mult in tzara asta plina de dobitoci!

 • x

  am impresia ca comenteaza persoane care nu au inchipuire despre ce se petrece in tara si ce reprezinta teremenul dictatura. daca traiam intro dictatura normala toti idiotii care comenteaza in yalul asta demult se odihneau la rece. Handicapatii care strigau in piata libertate nu erau cu catuse la miini si nu erau inconjurati de sirma ghimpata. Daca sa vorbim de guvernare nu am avut si probabil si dupa nu vom avea inca mult timp o guvernare mai eficienta ca guvernarea actuala. Despre fraude dragii mei pot sa organizeze alegeri repetate de sute de ori si de fiecare data se va gasi cite un idiot care va striga ca a fost furat votul iar alti timpiti il vor sustine. Unde sunt dovezile de cine sunt acceptate oficial aceste dovezi cu exceptia celor care ling lingura si asteapta in rind la treuca? ma ertati de libaj dar mai cititi cite ceeva in afara de presa "libera" moldoveneasca. Bafta la toti.

 • x

  А что по вашему свобода? и что диктатура? помоему свободы у нас достаточно. То что вы здесь пишите пасквили и вам не мешают говорит в пользу этого. А то что вытворяет МЕНЬШИНСТВО, то что они пытаются навязать свое, разве не есть зачатки диктатуры???

 • x

  Браво Филат! все грязные фокусы диктатуры комуняк раскрыты теперь вперет на выборы.Мы тоже хотим жить в свободной,демократической стране.Долой диктатуру!

 • x

  poate mai bine nu ridicau mandatele si aviau mai mult timp pentru anticipate.Pacat ca cei ce stau inchisi n-o sa le recupere nimeni timpul

 • x

  нечего им подходить даже к этой "адской урне" - коммунистам только и надо чтобы ктото кинул из опозиции бюллетень. для того чтобы иметь сразу шанс чтобы его сфальсифицировать в их пользу. Браво Филат! ждём перевыборов!!!! Я хочу жить в свободной стране без красной диктатуры!!!

 • x

  Если бы не взяли мандаты, тогда по закону они бы перешли той партии которая их взяла.
  Если войдут в кабинки и будут голосовать против, кто гарантирует что в корзине не насчитают 111 бюллетеней за вместо 101 :)

 • x

  DA economili bi vremea, esli ne brali mandati. i ne dumali seicas cogda provesti povtornie vibori

 • x

  Лучше бы учавствовали и проголосовали "против", а то складывается мнение, что не доверяют членам своих партий. Ведь взяли депутатские мандаты "нелигитимного парламента", значит признали результаты "фальсифицированных" выборов.